Kontakt, residence design,

söndag 30 september 2012

Inred med hösten






Älskade höst. Jag menar det verkligen. Visst finns det ett visst lugn ute som smittar av sig? För att inte tala om alla härliga dofter! Blöt jord, asfalt och blöta löv doftar ju sååå gott! Varför har ingen gjort den parfymen? Idag vill jag tipsa om att ta in hösten! Plocka in äpplen och lägg på fina fat. Dekorera med ljung, pumpor, ljus och mjuka filtar. Enkelt men heeelt underbart! Bilder: residence design by martina



Latte, änglar och Sean Banan!





Idag är jag en fallen ängel :) Nej, riktigt så farligt är det inte. Det är faktiskt inte illa alls med tanke på gårdagens intag av starka drycker. Vilken dag det var igår! Solen letade sig fram och ett glas vin på altan i all sin enkelhet drog flertalet av vännerna på gatan. Med sommarkänsla i kroppen åt vi sedan middag med goda vänner och satt och pratade till fram på småtimmarna om tokiga semesterminnen medans vi sippade på fin rom. Idag surfar jag lite på datorn med en gigantisk latte i handen och bredvid mig i soffan sitter den ena sonen och kollar på Sean Banans film Seanfrika som han varit och hyrt. Jag konstaterar att jag nog inte är målgruppen för den filmen. Tycker inte att skaka rumpa i string är underhållande i 1,5 timme. Men för den andra personen i soffan, som tillhör målgruppen, tycker att det är oslagbart. Istället kollar jag runt på fina bilder som jag kan göra till en stor tavla och dök på denna underbara skapelse. Hade jag inte redan satt en fototapet som sänghimmel så hade jag mycket väl kunnat tapetsera denna ängel över sängen! Jag gillar min fågel, men í framtiden då jag ska göra i ordning ett gästrum på nedre plan så vore denna perfekt som sänggavel! Tänk att tapetsera denna på en stor skiva och sedan sätta belysning bakom så att det lyser från sidorna!Jag har lite tid på mig att bestämma mig, för vi kommer inte göra i ordning där denna vintern, men detta är helt klart en stark kandidat!
Bilder: Residence Design by Martina

torsdag 27 september 2012

Katrin Zytomierska kritiserar Missonis samarbete med Lindex


Fredag, favoritdagen för många inklusive mig, är här! Laddar inför helgen med att söka inspiration till helgens middagsbjudning på webben och kolla lite skvaller. När det kommer till maten har jag bestämt mig för en ny spännande sås till köttet, potatiskaka med parmesan till det och en seg citronkaka med hallon och kolaflarn till efterrätt. Ska börja med baket om en stund. Känns som att det får bli lite extra smet så att det räcker till lite idag också. Är en riktig sockergris, så vad gör man ... När det kommer till skvaller så läste jag att Katrin Zytomierska tycker att Missoni gör bort sig som gjort ett samarbete med Lindex. Vet inte om jag håller med, men förstår vad hon menar. Inget blir intressant när varannan person har det. Själv tycker jag att klänningen längst till höger på bilden nog skulle passa mig, men eftersom jag vet att sjukt många andra tänker köpa den så tror jag faktiskt att jag ska avstå. Det spelar ingen roll för mig egentligen att kläder är populära och att andra har samma kläder som jag, men detta har ju blivit så extremt uppmärksammat att det faktiskt fått lite jippokänsla över det hela. Har jag fel? Jag kommer dock att köpa en, som jag skrev om härom dagen, för att göra kuddar av den. Kommer bli sjukt snyggt i soffan! Så tänker ett inredningsfreak. Så med tanke på det gör jag tummen upp för kommande samarbeten. Gärna mer härliga mönster och fina tyger för mig!
Bild: Lindex


 


onsdag 26 september 2012

Höstens finaste inredning på Country Clubs!





Just nu gillar jag stilen på mysiga Country Clubs! Kankse är det för att det är höst och dess mysiga inredning gör att man vill kura inne. Vi som bor på västkusten har ett fantastiskt ställe att åka till nämligen Valda Golf och Country Club! Dit kan man åka och äta lunch med utsikt över golfbanan eller ta en fika framför brasan även om man inte spelar golf. Älskar inredningen och hela ställets uppbyggnad. Befinner ni er i närheten så missa inte denna pärla! Vill ni skapa stilen hemma kan ni shoppa loss på http://www.thecountryhouse.se där bilderna ovan är tagna ifrån.

tisdag 25 september 2012

Haute Coutur från Italian Vouge på väggarna!


Det är roligt att se att ni gillar när jag tipsar om hur ni kan göra saker själva. Det är det jag brinner för själv också. Att man väljer att SKAPA sitt hem och inte KÖPA det. Självklart ska man inte skapa allt, men några utvalda delar så att det blir personligt och unikt. Dagen till ära så ska jag ge er ett av mina allra bästa tips! Jag tycker det här med tavlor är svårt. Man vet vilken stil man vill ha, men det är svårt att få i den färgskala man vill ha, i den storlek man önskar eller helt enkelt precis som man tänkt sig. Vad underbart det är att man då kan fixa en bild på datorn! Jag är svag för Haute coutur och fullkomligt älskar bilder från till exempel Italian Vouge. Bilden ovan funderar jag på att göra som en stor tavla i ett av mina vardagsrum. Tycker att bilden andas mode, spänning och elegans! Tavlan ska göras av stor fototapet. Det finns så mycket att välja mellan när man gör såhär och man får det alltid personligt, unikt och precis så som man själv önskar!
Bild: Italian Vouge

Gör din egen kudde av Missoni från Lindex!




Ni som följer min blogg vet att jag gillar Missoni! Skulle gärna ha några kuddar själv, men jag tycker att en kudde för 1650 spänn är lite för mycket! Vad gör man då? Ni har väl inte missat att Lindex satsar på Missoni i höst!?! Bra jobbat Lindex! Där förbättras er image avsevärt! Jag gillar kläderna och kommer nog svepa runt med detta på mig i höst. Men jag kommer även köpa något i den största storleken som finns för att få mycket tyg och sedan kommer jag gå hem och sätta saxen i plagget direkt! Jag ska sy så många kuddar det går! Nu äntligen få min soffa lite Missoni!
Bild 1: http://newsroom.lindex.com/en/the-first-images-of-the-lindex-missoni-collection/
Bild 2: http://www.designbutiken.com/se/art/missoni-home-masuleh-kudde.php

söndag 23 september 2012

En megastjärnas hem


Gissa vem som bor här? Eller rättare sagt bott tror jag. Jag hade aldrig kunnat gissa själv.. Det är nämligen Madonna! Hon som är en så spännande person! Jag trodde hon skulle bo lite mer annolunda än 40 nyanser av beige. Eller kanske är det detta hon behöver för att få balans?! Jag tror att man ska inreda sitt hem efter vad man själv behöver! Antar att Madonna inte behöver ett hem som piggar upp henne och bidrar till mer spänning i hennes liv! Hon vill nog snarare ha ett så lugnt hem som möjligt för att alla sinnen ska få ro. Då är detta helt rätt! Senaste trenden inom inredning är att inreda efter den sinnesstämning man vill uppnå. Observera inte HAR utan vill uppnå! Lever du ett stressat, hektiskt liv så inred med lugna färger, mjuka former och material. Känner du dig trött av höstmörkret och önskar lite mer energi så kör på färger, varierande former och udda inslag! Personligen är jag lite mer på Madonnas spår. Jag gillar när hemmet är min lugna oas. Men mitt liv är inte ens gnutta likt hennes, så några spännande inslag tar jag in även om jag gärna håller mig till en lugn färgskala. Men jag vill inte bo i en gigantisk kaffe latte kopp!
Bild: http://www.dailymail.co.uk/property/article-1242303/Property-gossip-Madonnas-old-home-steal-10k-week.html

lördag 22 september 2012

Maria Montazami har rätt om inredning!







Jag brukar faktiskt inte se svenska Hollywoodfruar på TV. Jag skriver faktiskt för det verkar som alla andra gör det. Varför är detta program så populärt? Det är helt enkelt inte min kopp te, men Maria Montazami är ju svår att missa. Jag zappade förbi reprisen på veckans program igår och såg hur Maria lyriskt kikade på några skjutdörrar i glas. Som ute fast inne, strålade hon. I det här fallet har hon ju rätt!! Det finns inget som slår stora fönster så att man får en känsla av utomhus, ljus och frihet i ett rum. Öppna planlösningar i all ära, men inget blir så öppet som om man har stora fönster. Då fortsätter ju rummet i all evighet :) Friheten man får då slår allt. Jag har själv flera stora fönsterpartier i mitt hus och skulle aldrig kunna byta till något annat! Väggarna skulle få mig att känna mig instängd! Flera kommenterade när vi byggde huset att vi skulle tänka oss för så vi inte fick för mycket insyn osv. Vi bor längst upp på en återvändsgata, så här är ju inte så mycket trafik! Skulle någon se mig i vardagsrummet eller köket en kväll - så vad gör det? Herregud, det blir ju på minst 50m avstånd då huset inte ligger direkt vid vägen! Det är lite typiskt äldre generationer att vara rädda att någon ska se dem i deras hem. Vad gör det? Vad gör ni egentligen hemma som är så viktigt att ni inte visar ;) Jag kan gott bjuda på att jag kokar en kopp te eller ser på TV en mörk kväll om någon skulle råka gå förbi. Det gör jag gärna så länge jag får mitt ljus, min utekänsla och mina oändliga rum!
Bild 1: http://moderninteriordesign.onsugar.com/Glass-House-Interior-Tips-Collection-Furniture-Style-Home-10887534
Bild 2 och 3: Residence Design by Martina

onsdag 19 september 2012

Statyer blir till egentillverkad sänggavel!



Är det inte fredag idag? Hur kan denna vecka, där man haft sååå mycket att göra, inte gå snabbare!?! Vill så gärna mysa med familjen nu.. I morgon kväll är det jag som kramar mina killar och myser i kubik! Kanske blir det en mysig tur någon av dagarna. Jag och alla mina killar gillar att resa och upptäcka nya platser. Det behöver inte vara så långt. Nya platser som man besöker över dagen är helt klart underskattat. Vi tar ofta en tur och det kan verkligen rekommenderas! Vi gillar att kolla in städer, butiker (japp, alla i familjen gillar shopping :) och hur städerna/platserna ser ut. Ovan ser ni bilder där vi kollar på statyer, vilket inspirerar mig mycket i mitt jobb som inredare. Mer sten och statyer kommer framöver. Jag har en spännande idé på en sänggavel som jag ska göra när vi inreder nedervåningen i vår gamla del av huset. Kommer bli annorlunda och sjukt snyggt! Bilder kommer så klart när det närmar sig!
Bilder: Residence Design by Martina

tisdag 18 september 2012

Inredning som är Residence Design by Martinas höstfavoriter






Denna onsdag ska jag skriva ännu mer om hösten. Vad annat kan man göra när nätterna blivit kalla, när björken utanför fönstret börjat skifta i gula nyanser och lusten att kura inne blir allt mer påtaglig? Jag får sådan lust att mysa på hösten. Vill liksom baka pajer och ha långkok som puttrar på spisen. Man vill ta fram filtar, tända ljus och köpa nya tesmaker. Jag tror inte att jag är ensam. I höst så kan man fortsätta att mysa inne med inredning som är av naturmaterial. Sten, ull, trä och läder är material som fortsätter att dominera. Bland höstens färger ser vi lila, plommon, grått, beige och gärna accenter i guld eller senapsgult. Residence Design by Martina gillar DIS inredning. Här är det lätt att kombinera alla fina kuddar med filtar och små detaljer. Risken är väl att man vill ha allt :)
Bilder: http://www.disinredning.se

måndag 17 september 2012

IKEA ger fina hösttips!



Hösten är här och alla inredningskedjor visar sina heta hösttips. Residence Design by Martina gillar IKEA i år! Bilderna ovan kommer från dem. Brunt är väldigt snyggt! Den färgen klarar de mesta andra färger och material! Hortensior är den hetaste blomman/växten och naturligtvis ska även den pryda våra hem i höst. Varför inte i en turkos mjölkkanna? Färgen passar till brunt och det blir lite skön lantlig stämning hemma. På bordet kan du även ställa dina nyplockade äpplen och kantareller. Ni förstår bilden. Det blir höst. Underbart! Älskar hösten! Själv skulle jag gääääärna ta kaffet och de mörka chokladbitarna ovan. Vill ha brickan också :)
Bilder: IKEA

söndag 16 september 2012

Snyggaste arbetsplatsen!




Snygga arbetsplatser.. DET tycker jag är svårt att få till! Eller rättare sagt att hålla dem snygga är svårt. Grunden med gott om förvaring, bra ljus osv får jag till men sedan händer något... Jag är ett kreativt yrväder som lägger saker i högar. Det ser ut som det exploderat papper,bilder, tygprover osv över min arbetsplats, men allt är helt logiskt enligt mitt eget system :) De som har helt städat på sina arbetsplatser - jobbar verkligen de? :) Men vi är ju alla olika! Här kommer dagens inspirationsbilder på snygga arbetsplatser. Residence Design by Martina gillar speciellt när man får till lite ateljékänsla som på den mellersta bilden. Där skulle jag gärna gå loss och lägga mina högar :)
Bilder: http://www.bellemaison23.com

onsdag 12 september 2012

Badrum med SPA-känsla hemma!


 
Underbart badrum eller hur? Residence Design by Martina gillar de naturliga färgerna, det fristående badkaret med vacker form och att denna formen sedan tas upp i duschen. SPA-känsla hemma kan få vem som helst att trivas! Tänk att koppla av här efter lång arbetsvecka med levande ljus och något gott att dricka! Satsa på era badrum och om ni inte vet hur så ta hjälp!

Bild: http://decorationforlife.com

måndag 10 september 2012

Badrum med spännande handfat



Det är inte varje vecka man är bakis på en tisdag... Tack och lov :) Var på tjejmiddag i går kväll och hade verkligen hur trevligt som helst!! Vissa människor ger en så mycket energi! Så igår kväll när jag cyklade hem trallandes genom den ljumna sommarnatten (faktiskt var det det!) så tänkte jag på hur lyckligt lottad man är! Ibland behöver man stanna upp och faktiskt tänka lite på det :) Så idag vill jag skriva om det rum som är allra roligast att inreda nämligen badrum! Marknaden för snygga, tokiga, unika, oväntade handfat har fullkomligt exploderat! Ska du göra om ett badrum så passa på att välja något som inte alla andra har! Kanske skulle dessa handfaten vara något?
Bilder: http://gizmodo.com

fredag 7 september 2012

Höstens största färgtrend




Sällan har en färgtrend slagit igenom så starkt som i år! Färgerna som gäller är grått tillsammans senapsgult! Me like! Färgkombinationen är perfekt i mina ögon! Personligen är jag inte intresserad av pasteller till mitt eget hem. Det passar inte in där. Hade jag haft ett mer lantligt hem, men mindre ytor hade jag kört på det direkt! Därför blir jag otroligt glad över höstens trend. Något för mig helt enkelt! Trevlig helg på er allihop!
Bild: http://www.79ideas.org

torsdag 6 september 2012

Ombyte förnöjer och är nödvändigt!

 

TGIF!!! Fredag är en så mysig dag! Alla är lite gladare än alla andra dagar. Jag får hämta mina små pojkar lite tidigare och vi gör som hela svenska folket - vi går hem och fredagsmyser! Tidigare i min karrär som marknadsförare arbetade jag med OLWs säljkår och det är verkligen fantastiskt hur man kan mynta ett begrepp som hela landet sedan går och använder en dag i veckan! För att hoppa över till inredning så ska jag ge er ett av mina bästa tips: Kuddar, handdukar och övriga textilier som används frekvent blir fula med tiden! Byt ut dessa ofta! Ingen soffa kommer till sin rätt om kuddarna tappat all sin spänst! Köper man lite billigare kuddar är tyvärr livslängden inte så lång, men då är de å andra sidan lättare att byta ut! Jag som jobbar med inredning är kanske inte ett bra exempel, men jag ser till att något ändras hemma varje månad! Det är givetvis inte alltid kuddar som åker ut, det kan vara blommor, någon ny prydnad eller liknande som tillkommit. Ibland gör man det själv, ibland köper man det. Ett hem ska vara levande om det ska passa det liv som finns där!
Bild: http://www.79ideas.org/2010/12/soft-and-beautiful.html

Snyggaste soffbordet gör du själv!



Wellnesstrenden har exploderat och alla tar på sig löparskorna så fort de kommer från jobbet. Fikar man så blir det nyttiga smoothies och många visar upp sina träningstriumfer på sociala medier så som Facebook osv. Jag som älskar träning, hälsa, näringslära trivs bra och vill i denna trend även slå ett slag för inredning som får dig att må bra! Inredning av naturliga material har en lugnande effekt på våra kroppar och genom att föra in naturligt trä och så vidare för vi in element som är menade att vara i vår omgivning! Rensa ut alla kemikalier och fyll hemmet med naturträ, ull, bomull osv. Titta bara vilket snyggt soffbord man får om man sätter upp stockar bredvid varandra! Det kan även bli snyggt om man tar runda, som den på den nedre bilden, och sätter de i en rad! Självklart kan man lägga en skiva på om man vill det. Kanske en i betong? Bara fantasin sätter stopp! Vill du ha, men inte vet vart man får tag på det så kontakta oss så hjälper vi dig!
Bild 1: http://talkinterior.com/design-ideas-contemporary-styles-by-kara-mann-for-modern-simple-interior/
Bild 2: Residence Design by Martina

söndag 2 september 2012

Trend - oversize i sovrummet :)



Kan konstatera att råa material fortsätter att vara supertrendigt. Residence Design by Martina ÄLSKAR det så nu kan jag frossa i inspiration i hur man kan vara kreativ med betong, återvunnet trä, sten osv. Den industriella stilen fortsätter att växa och allt fler går över från den gulliga lantliga stilen till en mer rå och tuff industriell stil. Det bästa med just den industriella stilen är ju att den passar att blanda in i så många andra stilar. Det är fint att ta in i den lantliga stilen, men det passar lika bra att ta in i en minimalistisk stil. Det är min egen analys på varför just den stilen växt sig så stor :) Något som också är på gång är sänggavlar som är oversize! Är man helt rätt just nu så skaffar man (gör helst själv) en överdimensionerad sänggavel! Helst ska de täcka halva väggen och vara i ett rufft material som betong, asfalt, återvunnet trä eller sten! Många gör sänggavlar av stenplattor som man lägger trädgårdsgångar med. Det blir då som en mur bakom sängen! Väldigt snyggt och annorlunda! Låt dig inspireras av den översta bilden!
Bilder: http://www.diyinspired.com