Kontakt, residence design,

onsdag 29 augusti 2012

Gör dina egna väggprydnader!

 
 
 
 
 

Väggdekorationer kommer starkt och allra trendigast är man om man gör dem själv! Perfekt pyssel att syssla med under alla mörka höstkvällar! Residence Design by Martina skulle kunna tänka sig både fjärilen gjord av mindre prydnadsfjärilar eller blommorna gjorda av papper! Kanske en kombo av de båda ?!? Kakformar på väggen kan vara riktigt gulligt, men passar i ett mer lantligt kök än mitt. Jag tog med det eftersom jag tyckte det var smart att färga dem i olika färger. Våga göra egna saker och pryd dina väggar med!
http://www.articlesweb.org/home-and-decorating/how-to-revitalize-the-look-of-the-room-in-wall-decoration-ideas
http://www.apartmenttherapy.com/hot-or-not-coff-80620
http://shopruche.blogspot.se/2010/02/diy-wall-decor-from-ruches-lookbook.html

tisdag 28 augusti 2012

Natursten + blommor inne = sant!


Godmorgon! Inte illa att vakna upp och se solen skina! Inte blåser det heller :) Ovan på detta är min fot äntligen på bättringsvägen så nu ska den få känna på ett tufft pass idag. Inne har jag det fint också. Av härliga vänner fick jag dessa otroligt fina blommor! Visst är de snygga?!? Tänk att några blommor kan lyfta hela köket och få en att må lite bättre när man kommer upp en tidig morgon och gör sitt kaffe. Jag älskar ju blommor och skulle aldrig kunna tänka mig ett hem utan. För att ett hem ska kännas trevligt måste man ha levande växter. Fusk går bort!! Så har du inte gröna fingar, det har inte jag heller, så kör på enkla växter som alla klarar av! Fetbladiga växter klarar sig till exempel väldigt bra utan vatten under lång tid! Det finns inga ursäkter, fyll ditt hem med grönt! Jag gillar dessa fluffiga vita blommor tillsammans med stenen på mitt egengjorda skåp bakom. Natursten + blommor inne = sant!
Bild: Residence Design by Martina

måndag 27 augusti 2012

Boa inför vintern även om du inte väntar barn



Är du sugen på att göra lite höstmysigt inne? Folk pratar om att människor har ett behov av att boa innan man skaffar barn. För mig är det så varje höst. Man vill liksom boa lite inför vintern. Klart man vill göra i ordning lite nu när mörka månader med mycket inomhustid väntar. Residence Design by Martina gillar höstfärger, men är det givet att man ska satsa på det bara för att det är höst? Svaret är nej! Din inredning påverkar dig mer än du tror och du ska inreda efter just dina behov. Tycker du det är jobbigt med mörker? Passa då på att föra in ljuset med inredningen. Välj höstlig inredning, men i ljusa färger. Gillar du mörker och ser fram emot att kura ihop dig i soffan och tända ljus? Då kan du gå loss på färger även i den mörkare skalan. Så ska du alltid tänka! Är du en stressad person? Satsa på lugnande inredning som hjälper dig att varva ner. Är du en trött person? Satsa på inredning som piggar upp! Låter det krångligt? Kanske inget man får grepp om i en handvändning, men tänk alltid på hur du mår och hur du önskar att du skulle må när du väljer inredning. Residence Design by Martina gillar den höstliga inredningen ovan. Ljus, men ändå höstlig. Perfekt för oss som vill bevara ljuset lite till.
Bilder kommer från denna veckans kampanjer på http://www.dalani.se. Pläden kommer från Kardelen. Krukan och fågeln kommer från G & C Interiors.

söndag 26 augusti 2012

Barnvänligt hus framför fin inredning!


Jag brukar skriva om det som är fint. Sådant som tilltalar ögat. Som inredare brukar man ta reda på om ens kund prioriterar estetik eller praktiska saker. Jag är utan tvekan det första :) Jag väljer mycket hellre en snygg sak som kräver mer av mig än en praktisk som är mer bekväm. Ett exempel är till exempel våra kranar som sitter direkt i spegeln. Visst skvätter det på spegeln som gör att man får torka lite då och då, men jag skulle ALDRIG välja någon vanlig kran som inte gör badrummet lika snyggt för att slippa torka! Så jobbigt är det ju inte. Ett annat exempel är en fin vit kudde från Afrika till soffan trots små killar i familjen. De vet att de ska lägga undan den innan de dyker ner i soffan med sandiga jeans och kladdiga händer. MEN jag är praktisk när det gäller barnen. Ok kudden får de lägga undan, men sedan är faktiskt vårt hus planerat efter att de ska få det så bra som möjligt. Stora golvytor, lekvänligt badkar osv passar dem. De spelar innebandy i köket. Bara en sådan sak. Så jag antar att min slutsats är att jag i grunden är estet men gör avkall på detta om det skulle gynna mina barn. Ni ska se parketten efter sju år med småbarn i huset. Så dagens tips är att ta hänsyn till barnen när ni planerar era hem! Lägg inte in det dyraste golvet direkt om det är så att det är av ett lite mjukare trä. Det håller inte :) Köp inte det dyraste köksbordet direkt! På något vis så verkar små barn ha ett sug efter att se vad besticken går för genom att skrapa på bordets yta. Måla, lek och skratta istället så kan man planera och göra det ännu finare om några år. De växer upp så fort. Hemska tanke!!
Bild: Residence Design by Martina

Efter fest kommer... stickat!



Vi hade kräftskiva igår och man vet att man haft trevlig när man säger till min man "det var väl änna synd att de gick redan" och klockan är halv fyra! Idag mår jag, efter tre timmars sömn, strålande trots snapps, vin och diverse drinkar natten lång. Dessutom glömde jag dricka vatten... Ska försöka komma ihåg det någon annan gång då man mår dåligt och gnäller på att livet inte är rättvist :) Så denna underbara dag vill jag fortsätta att skriva om att stickat är det som gäller och visa denna färgexplosion till cykel! Underbar eller hur? För min del så skulle jag gärna vilja ha ett överdrag till cykelsadeln i regnbågens alla färger. Vore snyggt! Överdrag till stolar i grått grovstickat ullgarn skulle jag gärna ha!
Bild: Residence Design by Martina

fredag 24 augusti 2012

Kirsten Stewart och jag har inte samma smak

 
 
 
 


Ingen har väl missat att Kirsten Stewart och Robert Pattinson inte längre är ett par. Tänk att vara så ung och gjort ett misstag som hela världen sedan får reda på och dömmer en för! Livet kan inte vara enkelt när man är superstjärna... Livet lär inte kännas roligare då deras gemensamma hus, som är fantastiskt, ska säljas. Att behöva flytta från ett hus som detta kan ju få vem som helst att bryta ihop. Något säger mig dock att båda snart bor i var sitt drömhem igen för pengar saknas ju inte om man säger så. Residence Design by Martina gillar de stora fönstren! Härlig med ett stort fönster i sovrummet så att man kan ligga i sängen och titta ut! Det ska ha en lugnande effekt och något som man absolut bör satsa på om man har möjlighet. Som skvaller kan jag även lägga till att Kirstens favoritfärg är rosa och det sägs att hon har målat en fondvägg i denna färg samt köpt en soffgrupp i ust rosa. Inte min cup of tea, men helt rätt att satsa på det man själv gillar!

Bild 1 http://www.okmagazine.com/news/moving-vans-spotted-outside-robert-pattinson-and-kristen-stewart-la-home-rupert-sanders-cheating
Övriga bilder: http://architecthousedesigns.com/robert-pattinson-and-kristen-stewart-new-home.html/robert-pattinson-and-kristen-stewart-real-estate

onsdag 22 augusti 2012

Fashionistas - Karl Lagerfeldt sätter trenden!





På inredningsmässan Woonbeurs i Amsterdam visar man att trenden med grovstickat fortsätter. Stickade plädar på väggen är hett! Även stickade fodral till krukor, vaser och andra små prylar ligger helt rätt i tiden. Residence Design by Martina gillar stickat och kanske speciellt nu när hösten knackar på dörren! Skulle gärna klä mina krukor i små fodral! Skulle gärna klä mig själv i ett stickat fodral av Karl Lagerfeldt! Fantastiska kläder, till förvisso lite högre pris, finns på http://www.luisaviaroma.com!
Bild 1: http://style-files.com/category/amsterdam/page/3/
Bild 2: http://fashionsdesigns2012.com/2011/sweater-winter-fashion-in-korea-trends-2011-2012/sweaters-knits/

tisdag 21 augusti 2012

Beckhams badrum förstärker trend









Beckhams liv förtrollar många. Intresset för vad de gör, när de gör det och hur de gör är otroligt stort oavsett vad det egentligen handlar om. När dottern Harper kom till världen blev det direkt en världsnyhet! Med de tre sönerna Brooklyn, Romeo och Cruz har David och Victoria nu fyra barn och naturligtvis ser de till att köpa hus med gott om plats för alla. Enligt rykten var deras sommarhus med sju sovrum i minst laget för Victoria. Jaha, hur många sovrum behöver fem personer? (Detta var när dottern fortfarande låg i magen) Men jag förstår henne lite ändå. Hon lever i en helt annan värld än de flesta av oss och de hus hon är van att bo i är gigantiska, så det kanske kändes litet. Inte vet jag. Badrummet i sommarvillan var i alla fall underbart. På den andra bilden ovan ser ni deras badrum. Badkaret är fristående och det finns ett stort fönster. Detta är precis min smak. Jag älskar mitt fristående badkar! Jag kommer kanske göra många upprörda nu, men inkaklade badkar gjorde sitt för 10 år sedan. Nu är det fristående som gäller. Att kombinera ett fristående badkar med just ett stort fönster är en absolut favorit! Klart att Becks har en fantastisk utsikt på det. Själv har jag inte utsikt över havet, men väl över min syrenhäck och när den blommar är det faktiskt lika fint! Nästan i alla fall :)
Bild 1: http://www.xoxojes.com/2011/07/beckhams-new-babyname-double-take.html
Bild 2: http://www.glamvalley.com/cozy-and-modern-victoria-and-david-beckhams-summer-home/
Bild: 3 och 4: Residence Design by Martina

måndag 20 augusti 2012

Höstfavoriter inom inredning!




Residence Design by Martinas höstfavoriter är de här! Det är inte nödvändigtvis årets produkter, men det är produkter har hållt länge och som kommer att hålla länge! När det gäller inredning så ska man satsa på vissa säkra kort som man vet att man kan ha som bas lång tid framöver. Ljusstaken Nordic Light och kuddar från Missoni är kanske inte de billigaste, men väl värda sitt pris! Bättre att lägga pengar på något som är värt det än att köpa en massa billigt skräp! Stolen ovan är riktigt snygg också! Den är från Gler. Tips till alla er som väljer skinnstolar till matsalsbordet - köp inte jeans med dragkedjor på fickorna bak! Min man köpte sådana jeans och ja... nu har vi hål i fyra stolar! Billiga jeans....



söndag 19 augusti 2012

Min dröm - återvunnen inredning till glasverandra!







Alla har vi drömprojekt som man vill hinna med någon gång i livet. Jag ska berätta om mitt. Jag skulle någon gång vilja bygga ett växthus som sitter fast i huset som en glasveranda av enbart gamla ting så att man får den där gamla härliga känslan. Väggarna skulle vara av gamla stora vackra fönster. Jag skulle göra det högt i tak, gärna med glastak som de riktiga engelska växthusen har. Jag skulle sätta kullersten som golv, sätta in en gammal öppen spis i sten samt en kristallkrona i taket. Där inne skulle jag möblera med ett rubust träbord i återvunnet trä och sätta ut vackra väldoftande växter i en mix av korg, sten och metallkrukor. Det är en dröm. Att få plocka ihop saker som redan funnits på andra ställen och som räddas vidare och skapar något nytt vackert. Tänk att sedan få sitta i detta rum av glas, framför en brasa och dricka sitt morgonkaffe en tidig morgon när det fortfarnade är aningen för kallt att sitta ute....
Bilder: www.salvo.co.uk
Bild nr 4: Residence Design by Martina

Likt Tyson försvarar jag mitt drömhem :)








Min borg, mitt hem, my casa.... Mitt allra heligaste.. Det finns inget bättre än att älska sitt hem. Varje gång man kör upp på uppfarten känner man en go känsla inom sig. Ahhhh jag är hemma. Det tar tid innan man bygger upp ett hem och det är ganska tufft stundtals! Jisses vad vi har kämpat! Vi har bott i ett gammalt nedgånget hus där det faktiskt regnade in! Vi har bott i byggdamm med småbarn så vi var tvunga att flytta till mina föräldrar ett tag! Våra vänner har ibland sagt till oss att "det här går ju bara inte", men vi har varit envisa och nu känner vi att det var värt var enda ruggig natt och varje hostning av byggdammet! Har ni en dröm så ge er inte! Det kommer att vara värt det i slutändan! Då har man ju belöningen livet ut om det vill sig väl! Jag älskar som sagt mitt hem och kan redan nu känna att jag tycker lite synd om de som ska få iväg mig härifrån när det är dags för hemmet på äldre dagar! Ha, jag kommer att ge dem en match! Det kommer inte att bli lätt att få mig härifrån. Kommer swinga och bitas som Tyson ;)
Bilder: Residence Design by Martina

lördag 18 augusti 2012

Perfekt lördag :)





Lördagkväll och man vill göra något mysigt. Efter en vecka i sjuksängen skulle vi ut på festligehter i kväll. Vi hade tänkt att gå ända fram tills jag trampade på en geting och hela foten svullnade upp. Får bli en hemmakväll trots allt. Säga vad man vill, men flyt är väl kanske inte något jag har just nu! Så vi tackade vänligt nej till bjudningen i kväll och istället tappar jag upp ett varmt bad! Nu ska jag sätta på lite skön musik, tända lite ljus och så hälla i massvis med väldoftande oljor. Nice! Plötsligt blev det en perfekt lördag i alla fall. Badrum är viktiga rum! Tänk avkoppling och inte bara funktion! Mitt badrum är mitt absoluta favoritrum, så varför inte spendera tid där! Trevlig helg!
Bild: Residece Design by Martina

torsdag 16 augusti 2012

Större material girl än Madonna?


Är jag en typisk material girl? Tjejer som gillar smycken, kläder och fina bilar blir lätt kallade för material girls. Jag som är helt tokig i inredning och vackra saker - är jag också det? Ibland kan det kännas ytligt att bara skriva om saker. Den ena är finare än den andra och städigt finns ett behov att samla på sig mer saker. Är det viktigt? Jag tycker att det är viktigt att man trivs i sitt hem. Att trivas i sitt hem bidrar till att man trivs med sitt liv! För mig handlar det om att skaffa en miljö som både är vacker och fungerar för min familj. Det är till exempel viktigt för mig att vi har inredning som är miljövänlig så vi inte för in en massa gifter i vårt hem. Är det att vara en material girl så ställer jag mig gärna först i det ledet. Jag knuffar lätt undan Madonna! Jag ser inget fel med det alls. Speciellt inte när alla saker inte alls behöver vara dyra eller för den sakens skulle ens köpta. Residence Design by Martina tipsar ofta om hur man kan göra saker själv och använda sig av det som naturen har att erbjuda. En stubbe likt den ovan fann jag på stranden i somras. Ingen höjde på ögonbrynen när jag sa att jag ville ta med den hem. Vaddå? Jag behöver ett nattduksbord och denna var perfekt! Har man inte turen att finna en sådan fin kan man köpa ovanstående finingar via mig. Hör av er via mail, så återkommer jag med priser! Eller kika in på vår webshop www.residencedesign.se och se ifall det finns något där som lockar! Vi kan göra allt efter dina egna önskemål!
Bilder: Resience Design by Martina

onsdag 15 augusti 2012

Är du lycklig?


Sommarvärmen har kommit och jag har än en gång prickat in att vara sjuk just då. Det lär inte bli något bad för mig denna sommar. Ännu mer synd var det om mig igår när jag hade bokat in en kväll med en underbar vän som jag var tvungen att ställa in. Vi skulle sitta på vår mysiga hamnrestaurang och planera en kurs vi ska hålla ihop i höst. Kursen heter "Effektiv, motiverad och lycklig" och hålls i Kungsbacka. Är det något du vill bli så anmäl dig via länken nedan! Den finaste gåvan man någonsin kan få är livet. Det finaste tack man någonsin kan ge är att ta till vara på det! Hoppas vi ses!
 http://www.sv.se/sv/Hemsidesmallar/Gemensamma-sidor/sok/?DBID=d7a74e51-8d3f-436a-98a9-cc63ae064e01&avdelningid=102&arrid=94319

tisdag 14 augusti 2012

Andra är ju sååå duktiga..



Morgonstund i mitt hus. Eftersom skola och dagis är stängda iag, räknade man med lite sovmorgon. Ha,ha att man aldrig lär sig! Vi var minsann uppe kl 6.15! Det är konstig för när det ÄR skola och dagis så vill vi INTE vakna vid den tiden. Eller snarare kan... Vi är familjen trötter på morgonen, men är vi lediga så händer det något med oss..

Jag hade en sådan intressant pratstund med en vännina igår! Vi pratade om hur mycket man stressar upp sig över ANDRAS jobb! Jag har en kompis som är väldigt duktig på att laga mat. Han har vunnit många matlagningstävlingar osv. Han säger att ju bättre han blir på att laga mat desto färre gånger blir han inbjuden till middagar hos vänner. När han väl blir inbjuden så föses han direkt ut i köket för att smaka av såsen eller hjälpa till med något likanande. Jag kan känna igen mig lite i detta. Ofta, när man är hemma hos folk man inte känner så väl, får man som inredare höra hur man beklagar sig för att man inte har tid att fixa till huset eller för att det inte är som de tänkt på något vis. Detta trots att de flesta bor jättefint! Som om jag skulle dömma folks hem när jag kommer in i ett! Tvärtom är det faktiskt! Jag gillar hem som inte är fixade till 100 procent. Jag väljer ett hem som är personligt och som berättar något över ett tråkigt kataloghem anytime! Men jag måste erkänna att jag nog är lite likadan! Hade en vännina och hennes familj på besök för några veckor sedan. Hon är en av Sveriges absolut bästa bloggeskor inom mode! (Gabriella Ivansson skriver på amelia.se) Självklart tänker man en extrta vända vad man ska ta på sig när just hon ska komma. Man vill ju inte vara heeelt off... Typiskt nog hade jag ett jobbmöte precis innan de kom så jag var nog tyvärr heeelt off i mina kontorskläder då solen kikade fram och vi skulle köra en avslappnad grill i trädgården, men något säger mig att det ändå var ok. Jag är tämligen säker på att hon inte vill hänga med mig för att jag har snygga kläder :) Så varför stressar vi upp oss över andras jobb och färdigheter?!? Nu ska jag gå och hälla upp min tredje kopp kaffe och njuta av morgonen.
Bilder: Residence Design by Martina

måndag 13 augusti 2012

Inredningstrend - sänggavel och matbord av asfalt!







Gäsp! Efter min kalasvecka (med fyra kalas och diverse andra aktiviteter) slocknade jag tidigt i går kväll och sov 11 timmar!! Blev väckt efter 11 timmar! Man blir trött av kalas :) Så nu sitter jag aningen mörbultad (varför känns det som man blivit överkörd av ett tåg när man sovit länge?) i soffan och tänkter tillbaka på underbar trendspaning i New York. Enligt mina kontakter så kommer staden att komma in allt mer i våra hem framöver! Mer betong, rå metall, graffiti - kort sagt mer inspiration från gatorna! Har hört rykten om sänggavel och matbord i asfalt med har ännu ingen bild på detta. Ska se ifall jag kan skaka fram någon. Spännande tycker jag! Som inredare kommer jag se på städer med helt nya ögon!
Bilder: Residence Design by Martina

söndag 12 augusti 2012

Trendspaning i Hamburg




Så var min mest hektiska vecka på hela året över. Båda mina små pojkar fyller år och det slog mig precis när jag skriver detta att man knappt kan skriva små pojkar längre. De är 7 respektive 5 år och känns väldigt stora när de drar på sig sina nya rollerblades för att gå ut och köra. Nu har vi i alla fall firat dem med dunder och brak! En härlig avslutning på ett lååångt härligt sommarlov! När man tittar tillbaka var vår lilla tripp till Hamburg en riktig höjdare! Där kan man trendspana och jag föll för den fina soffan ovan! Beige, eller rättare sagt sand, är det nya it-färgen! Viktigt att nyansen blir rätt. Beige åt det gula håller är inte kul, utan det ska vara sand! Soffan på bilden kostar skjortan (150 000kr) så istället för att shoppa den gick vi och matade alla svanarna som simmar runt i centrala Hamburg och köpte stora bakverk på ett gammalt ljuvligt konditori. Har ni inte varit i Hamburg så åk dit!
Bilder: Residence Design by Martina

lördag 11 augusti 2012

Fint besök kommer tidigt!




Har finbesök i trädgården :) Stackarn tror väl som alla andra att det är höst och därför att äpplena redan är mogna. Att älgar kommer till vårt äppleträd är det säkraste hösttecknet. Så nu är det väl höst då. Ska sluta hoppas på sol och värme. Jag gillar faktiskt hösten. Perfekt tid att ta tag i alla projekt man har inomhus och göra sitt hem lite extra mysigt inför inomhussäsongen! De underbara kuddarna ovan är från underbara etsy.com. Tänk er dessa i en mysig soffa, lite levande ljus och ljummen hembakad äppelpaj... Livet kan vara värre!
Bild 1: Residence Design by Martina
Bild 2-3: www.etsy.com

fredag 10 augusti 2012

Pussar av mörk främling



I natt kunde jag inte sova alls. En mörk främlig envisades med att ge mig pussar på munnen!! Denna mörka främling hade stora ögon och långa slanka ben. Jag bör kanske tillägga att denna mörka främling endast var en centimeter stor, att benen kittlar irriterande och att dennes surrande vingar håller mig vaken och vansinnig. Det är underbart att bo på landet! Vi har dessutom lyxen att bo nära en stor stad så jag älskar min halvö. Att bo granne med en vacker hästgård är också trevligt för ögat, men tyvärr desto värre när det gäller ens sömn... Vi hade våra kära grannar här igår kväll och eftersom vi satt ute när mörkret lagt sig och alla dörrar var öppna till vårt upplysta hus så fick vi in en och en annan fluga. VARFÖR ska de sätta sig i ansiktet?!? Vad har de där att göra?! Jag vill inte ha fler pussar nu. Tur att de bara försöker ragga upp en på sommaren, för jag hade nog inte orkat mer än är en sommarflört :) Nu ska jag gå och ta min morgonkaffe (japp, klockan är 11.30 och jag har inte kommit längre. Älskar semester) på balkongen. Mitt ställe där jag laddar upp energi. Kan behövas, för i kväll är det fest på gång igen...
Bilder: Residence Design by Martina

söndag 5 augusti 2012

Skål!


Så var det bråda tider. Första veckan i augusti är det alltid full fart hemma hos oss. Det blir så när man föder sina barn samma vecka. Året har 52 veckor, men jag lyckades få mina under samma vecka dock med 2 års mellanrum. Så denna veckan väntas 2 barnkalas och 2 släktkalas. Mycket tårta med andra ord... Passar en sockerjunkie som mig :) Augusti är en favoritmånad! Inte bara för att jag fått mina älskade små guldklimpar då, vädret brukar vara härligt och så kommer alla kräftskivor också! ÄLSKAR kräftor! Min pappa kokar världens godaste havskräftor! Världsklass! Så vad kan passa bättre än lite tips på snygga snappsglas? Dessa är en personlig favorit. Gillar att glaset står i en kylare! Design Vitro Garuti

torsdag 2 augusti 2012

Nu räcker det!!!


Nä, nu får det räcka! Idag är det den 2 augusti och jag har ännu inte badat i havet! Hur är det möjligt? Något som är ännu mer märkligt är hur alla kan hålla skenet uppe! Kommentarer som "man ska inte klaga, vi kunde ju i alla fall dricka kaffet ute" haglar över en denna sommar. Vad då dricka kaffet ute!? Jag vill vara ute hela dagen UTAN jacka! Sommarlovet är snart slut och mina pojkar har inte haft en enda ordentlig dag på stranden trots att vi bor ett stenkast därifrån! Det är inte så att vi inte försökt. Nepp, vi har minsann stått på stranden med våra badkläder, fika och brassestolar men inte packat upp det för att det varit för kallt. Regn kan jag bada i, men inte kyla. I alla fall inte när det är kallt både i vattnet och på land. Jag vet att många inte vill klaga eftersom det inte blir bättre av det, men nu är det den 2 augusti så nu FÅR man klaga! Jag har hållt god min i två månader men nu kommer det - vädret denna sommar SUGER!!! Nu känns det bättre :) Det var tvunget att få komma ut :) För att göra det ytterligare lite bättre kanske man skulle ge sig på att köpa lite apelsinplantor och sätta inne? För att föra in solen i sitt hem. Bäst att köpa den för den verkar inte hitta dit annars.
Bild: http://www.inkandpost.com/2011/01/indoors.html