Kontakt, residence design,

tisdag 27 mars 2012

Personlighet går inte att köpa









Residence Design By Martina får ofta frågan hur man gör ett hem personligt! Tack till alla er som skriver till mig och vill att jag skall skriva mer om detta. Kul att ni är intresserade av vad jag tipsar om! Mitt absolut bästa tips på hur man får det personligt är att göra något själv. Bryt av alla köpesaker med något du själv skapat. Man kan inte köpa personlighet så är det ju bara ;) Du behöver inte vara en konstnär för att driva igenom ett sådant projekt! Det kan räcka med en planka med några knoppar på! Perfekt att hänga handdukar på i badrummet eller att hänga ytterkläder på i hallen! Vill man gå aningen längre kan man till exempel göra en badrumskommod av en gammal cykel! Varför inte? Blir extra kul om du är en person som ofta cyklar! För man in sina intressen i hemmet blir det ju personligt för det speglar vem du är! Andra lösningar kan vara att för in stubbar som pallar. Har man tur kan man finna dessa så man slipper skapa alls om man inte vill. Till slut kan man även måla om en dörr eller liknande. Är du en neonfärgad person som bilden visar eller mer en pastellperson? Måla det DU är. För att få ett personligt hem måste ju hemmet spegla DIG. Börja funder på vem du är, vilka färger som du gärna omger dig med och vilka intressen som du har. Ta sedan in detta i ditt hem. Det bästa av allt är att det aldrig kan bli fel - så länge det är du!

Pastellpanik på våren




Pastellernas tid är här! Hur många tror ni kommer att gå i färgglada byxor i år? :) Jag tror att det är lika säkert som att vi vill föra in pastell i våra hem nu under våren. Så är det nämligen varje år.... Nu  är behovet stort att föra in pastell i våra hem. Gillar du det så är färgskala på bilden snygg! Lagom pastellig :) Residence Design By Martina gillar när man målar om något. Varför inte måla något fönster eller någon list i lite pastellfärg så här på våren? Eller ännu bättre måla om en snutt av en vägg i ränder i mängder av pastell? Lite roligare än en kudde....När det gäller kläder så är ju vitt vårens färg och den färgens popularitet kommer inte minska när det gäller inredning. Det är fortfarande ett säkert kort att ha vitt som bas. Vi gillar vitt och fräscht helt enkelt! Jag skall definitivt ta på mig lite vitt framöver, men jag gillar svart så innan brännan infinner sig blir det nog lite mer svart ändå ;)

måndag 26 mars 2012

Drömmen om ett drömskt sovrum blev drömkök!



Residence Design By Martina är väldigt förtjust i rum med karaktär. Det får man lättare till i gamla hus. Att göra ett sovrum uppe på en gammal vind med träbjälkar och stenväggar kan ju inte bli annat än en dröm! Aningen svårare är det i ett nytt hus. För att göra livet riktigt svårt för mig själv bor jag i ett hus där ena halvan är precis 100 år äldre än andra halvan. Samtidigt vill jag få en känsla av att det är samma hus som hör ihop på ett naturligt sätt. Det äldre huset är fullt av just takbjälkar, så i morsdagspresent har jag önskat mig bjälkar i taket till köket! Barnen tycker jag önskar mig knasiga presenter, men är man en inredningsnörd så är man! Bilder på detta kommer efter påsk då alla bjälkar förhoppningsvis är på plats :)
Bilder: http://wilonaandme.blogspot.se/

söndag 25 mars 2012

Residence Design By Martinas söndagar



Så har man jobbat på en söndag igen... Nu för tiden är det mer regel än undantag, men jag klagar inte! Älskar att jobba och idag fick mina små pojkar vara med på jobbet :) Ha,ha det var verkligen full fart! Min stora killen råkade trampa ner ett stort draperi som var uppsatt av väldigt många klämmor i taket! Tur att man hade proffsiga personer runt sig som tog det med ett asgarv! Full fart idag alltså så mer inredningstips kommer imorgon. Ha en riktigt bra söndagskväll allihop!
Bilder: Residence Design By Martina

lördag 24 mars 2012

Snyggaste mattan, pläden och väggbonaden!






Residence Design By Martina gillar hantverk och denna holländska tjej, Christien Meindertsma, har verkligen tagit gammalt fint hantverk som stickning till en ny modern nivå. Skulle göra vad som helst för att kunna sticka när jag ser hennes verk!! Älskar att hon använder så tjockt garn. Kolla in mattan!! Den heter Aran och är helt underbar! Lägg märke till fötterna så fattar ni hur stor den är! Skulle gärna ha en sådan här matta i mitt ena vardagsrum. Skulle passa bra där med den övriga mjuka looken med vit panel i taket och varm ljusgrå färg på väggarna... Man skulle ju vara rädd om en sådan snygging så jag tror faktiskt att jag skulle hänga min på väggen som en väggbonad! Hade man kunnat sticka så hade man ju desstom kunnat göra en snygg halsduk..
Bild 1 och 2 : http://www.christienmeindertsma.com/
Bild 3: http://trendland.net/?s=knitted+&x=0&y=0

torsdag 22 mars 2012

Mode och inredning går hand i hand







Ingen är gladare än jag nu när fjärilar kommer starkt. Jag kan inte riktigt förklara varför, men fjärilar är en sådan stor favorit hos mig! Nu kommer det, inte bara inom inredning utan även inom kläder. Jag har slagit till på detta fina smycke och kommer att slå till på tröjan. Nu gäller det bara att fundera ut vart man kan sätta fjärilar i inredningen. Kanske några svarta över hatthyllan i hallen? Kanske några på väggen och i taket i sovrummet? Eftersom jag har vita väggar så skulle det bli snyggt med vita fjärilar i vardagsrummet! Då skulle det skapa struktur till väggarna utan att bli plottrigt. Är det inte morsdag snart? Eller kanske kan man önska sig detta av påskharen?  Residence Design By Martina gillar ju återvinning och fjärilarna ovan av gamla vinylskivor är underbara!! De andra fjärilarna köper ni på underbara Etsy. Toppen är från French Connection och säljs bland annat på http://www.bootz.com/

Bild: http://vi.sualize.us/view/dc66e0525f824ec608009ac9975e145b/
Bild 2: http://freidafroo.wordpress.com/2011/03/08/butterflies-an-edgy-effect/
Bild 3: Residence Design By Martina, http://www.residencedesign.blogspot.com/
Bild 4: http://www.boozt.com/se/sv/klader-for-kvinnor/toppar#page=6&limit=100

Sommarens stora trender






När man kikar ut är det fortfarande grått och disigt även om det är några grader mer ute, men snart är de andra bilderna här!!! Det härliga är ju att allt ligger framför en så här års! Min kära bror och svägerska, som även bor granne med oss, var och shoppade en stor ny hörnsoffa till sin glasverandra på IKEA. Ni har väl inte missat deras sortiment på utemöbler? Faktiskt en hel del bra! Själv kör jag på min stoooora matgrupp (egentligen två matgrupper som jag satt ihop eftersom det är sjukt svårt att finna riktigt stora grupper) som jag svartbetsat. Tycker fortfarande att det är skitsnyggt med svart! Varför är alla utegrupper i trä orange-bruna? Även min soffgrupp, som är inköpt för många år sedan kommer möjligtvis få några nya kuddar, men det blir ingen mer förändring än så.  Mitt tips idag är att betsa eller piffa upp dina gamla möbler. Sååå jobbigt är det faktiskt inte och det är kul att ha något personligt. Det är värt det, för det är underbart att sitta och njuta i något som är riktigt fint hela sommaren och sommaren efter det och sommaren efter det som jag gör! Har ni inte möbler så kolla som sagt in IKEAs utbud! Vill ni sedan göra det lite personligt kan ni sy egna överdrag till kuddarna, eller ännu bättre sy nya överdrag till någon kudde. Hela soffan behöver inte se likadan ut! Ett tips för den som är lite händig är att snickra sin egen soffa. Det var förra sommarens stora fluga och kommer med all säkerhet bli ännu mer poppis i år!
Bilder: Residence Design By Martina, http://www.residencedesign.blogspot.com/

tisdag 20 mars 2012

Varning -handla inte inredning från....


Idag borde jag skriva om hur glad jag är över hur snygg min nya Hill House Chair är i min hall, men jag skall ge er ett väldigt bra råd istället. Handla ALDRIG från Infurn. De lockar med billiga priser på snygga möbler, men de är ett gäng skräphögar som jobbar där som bemöter sina kunder som om de inte var beroende av att de fanns. Vi väntade i nästan 2 år på att få hem denna stolen! Företaget bemötte oss illa, hörde aldrig av sig, lovade saker de absolut inte kunde hålla och nu vill de inte ens ge oss någon kompensation som plåster på såren!! Vad då? Ni fick ju er stol! Typ... Arg är en underdrift, jag är vansinnig på detta företag och önskar att de lägger ner omgående! Så detta är nog Residence Design By Martinas bästa tips någonsin till er - handla INTE från Infrun!!
Bild: Residence Design By Martina

Erbjudande till våra läsare






Residence Design By Martina vill ge våra läsare en rabatt på dessa praktiska och snygga ihopvikbara stolar! De tar således väldigt lite utrymme då de förvaras och är väldigt bra att ha när man är flera! Jag kommer själv att vilja ha några på lager att ta fram till sommarens alla fester. Stolarna köper ni på http://www.internetmobler.se/product.html/flux-stol och ni uppger rabattkoden MN-RABATT för att visa att ni är läsare av denna blogg och får då 15% på köpet. Rabattkoden fungerar till och med den 14 april. Trevlig shopping!

Snyggaste planteringen inomhus!




Det svåra med att jobba som inredare är att man hela tiden dyker på saker som man själv vill ha... Jag är en person som fullständigt kan förälska mig i snygg design och ser framför mig hur snyggt det skulle bli hemma hos mig själv! Samtidigt gillar jag hem som inte är övermöblerade och inte har en massa saker överallt.. Hur gör man då? Tänker på alla modebloggare som säkert köper en hel del kläder till sig själv. De kan i alla fall sätta på sig något nytt varje dag. Inget konstigt med det, men att byta tavlor och ljusstakar varje vecka går ju inte... Jag löste detta genom att öppna en webshop där jag i alla fall kan sälja alla de godbitar som jag inte själv får plats med hemma hos mig. Alltså, jag säljer inte mina gamla saker utan skatter jag finner som jag helt enkelt inte kan köpa själv. Man kan ju inte ha allt.. Om ca 2 veckor öppnar denna webshop! Börjar få fjärilar i magen redan nu :) Idag vill jag tipsa om hur snyggt det blir när man inreder med naturen! Det är så kul att växter kan föras in i hem på andra sätt än i runda porslinskrukor! Denna uppsättning vill jag ha i min hall! Om den hade fått plats ;)
Bild: http://www.designboom.com/weblog/cat/8/view/4818/nature-individuelle-by-patrick-nadeau.html

söndag 18 mars 2012

Blir du först med den senaste inredningen?





Senaste inredningstrenden är materialet koppar. Vill du vara i framkant när det gäller inredning bör du slå till snarast då denna trend kommer att skölja över oss under våren! En metall som trots sin hårda yta ger en varm och ombonad känsla. Perfekt att sätta i kök, vardagsrum eller på glasverandor och fylla med blommor, frukt eller tidningar! Residence Design By Martina vill tipsa om alla charmiga gamla kopparföremål som finns i antikaffärer och på loppis. Vill man satsa på en kopparskål att ha till blommor eller frukt så tycker jag att det är finare att köpa en äldre variant som gärna har både bucklor och lite ojämn färg som den på översta bilden! Jag gillar att man sätter Hortensia i den! På översta bilden kan man se hur viktigt det är att välja rätt kruka till rätt blomma! Många köper ju blommor och sen så råkar den bara hamna i den krukan som är ledig. Valet av krukan är minst lika viktig!! Krukan förhöjer intrycket av Hortensian och Hortensian förhöjer intrycket av krukan på översta bilden! A match made in heaven!
Bilder: http://www.etsy.com/

Funna - grytunderlägg i skogen!


Svägerskan var ute och knallade med sina barn i skogen idag och gjorde dessa underbara fynd! Hon skall ha dem som grytunderlägg i köket och på glasverandan! Jag vill också haaaaa! Jag behöver två snygga små bord att ställa bredvid sängen så jag hade satt lämplig fot på och använt dem som de. Ännu en anledning till att dra på sig gummistövlarna och ge sig ut. Nu under våren är ju så gott som alla ute och sågar känns det som, så skall man finna något så är det nu!  Gissar att barnen kommer att uppskatta att få gå på skattjakt! Bild: http://www.residencedesign.blogspot.com/

lördag 17 mars 2012

Snyggaste sänggaveln gör du på en kvart!







Residence Design By Martina gillar när man själv skapar saker till sitt hem. Jag har många gånger skrivit om att man kan göra sin egen sänggavel, men här kommer ett tips på hur ni kan göra en egen sänggavel på en kvart! Alla är ju inte sugna på att snickra! Vad sägs då om att sätta upp kuddar på väggen!?! Bli inte avskräckta av att kuddarna på den översta bilden är vansinnigt tråkiga! Hade jag gjort en sådan här sänggavel hade jag använt mig av några av mina favoritkuddar så som Fornasetti kudden överst. Kudden finns i många olika utseenden och det vore coolt med en sänggavel med flera olika uttryck bredvid varandra. Vill man ha en sänggavel i färg kan man satsa på Missonis underbara kuddar. Här kan man mönsterpassa! Gillar man lantlig stil så kan man satsa på en grovstickad kudde som den ifrån By Nord nederst. Lättare sänggavel går nog inte att göra och den blir precis så personlig som du vill ha den! Kanske något jag kunde göra i grabbarnas rum? De brukar göra volter i sängen och då är det ju lämpligt att vaddera väggarna :)

Bild 1: http://zainteriora.net/2011/01/04/pillowed-headboard-pixel/
Bild 2 http://www.lauritz.com/Item/Item.aspx?LanguageId=3&ItemId=2021504
Bild 3: http://www.olssongerthel.se/produkt/erode-t70-kudde
Bild 4: http://inredautreda.se/butik/produkt/kudde-by-nord-velour/

fredag 16 mars 2012

Skavanker - är det nya perfekta








Naturtrenden när det gäller inredning håller i sig och sprider sig som inget annat världen över. Residence Design By Martina är totalt förälskad i trenden med naturträ, äkta sten osv i inredningen. Det fina med naturliga material är ju att allt inte är så platt och dött. Det naturen själv skapat har, vad man traditionellt skulle säga, små skavanker. Det är just det som får det att kännas unikt och levande. Det är ju dessa "skavanker" som gör det perfekt! Perfekt är inte längre en slät yta! Perfekt är inte längre en form som passar in på en form som vi har ett namn på. Perfekt är inte en färg utan nyanser. Perfekt är något annat tack och lov! Visst blir världen mer spännande! Avslutar mitt inlägg denna fredag med ett av mina favorituttryck : "Ni skrattar åt mig för att jag är annorlunda, jag skrattar åt er för att ni alla är likadana!" Uttrycket syftar visserligen på oss människor, men det börjar bli likadant när det gäller inredning. Om alla bor likandant hur spännande blir det då?  Min blivande sänggavel skulle redan varit uppe med har fått vänta tack vare veckans huvudvärk. Jag längtar efter att få upp dessa underbara stockar utan raka kanter och med barken kvar. Trevlig fredag!

Bild 1: http://www.hansgrohe.com/en/7158.htm
Bild 2: http://www.bathroomdesignsidea.com/small-bathroom/nature-inspired-faucet-from-rock-stone-and-metal-for-rustic-contemporary-bathroom-10-23-10/
Bild 3 : http://www.mybigtopics.com/2009/07/natural-wood-coffee-tables-rustic-table-collection-from-chista/
Bild 4: http://www.residencedesign.blogspot.com/

torsdag 15 mars 2012

Återanvänd och skapa ny trendig inredning












Residence Design By Martina gillar när man återanvänder saker och extra roligt blir det när man kommer på nya användningsområden! Översta bilden är delar av gamla registreringsskyltar som man satt ihop på ett snyggt sätt. Andra bilden är en matta gjord av gamla skärp! Tredje bilden, är som ni säkert ser, en stol gjord av en gammal resväska. Varför inte? Jag gjorde ju en hatthylla av min julgran, vinkällare av stenen jag krattade upp när jag skulle så gräsmatta, och en pall av mina gamla stövlar :) Bara fantasin sätter stopp! Känner för ett nytt galet projekt.. Skall fundera på detta under dagen :)

Bild 1: http://pinterest.com/pin/178314466465923083/
Bild 2:  http://www.core77.com/blog/sustainable_design/default.asp
Bild 3: http://fashionbusinesstoday.com/
Bild: 4-6: http://www.residencedesign.blogspot.com/

tisdag 13 mars 2012

Finaste altanen, uteplatsen och vardagsrummet med variation !






Har ingen bra dag idag.... Huvudet bultar så man får glädjas åt det man kan. Blommor piggar alltid upp och nu är det snart dags att göra vårens storshopping av det som skall ge ögongodis hela sommaren. Residence Design By Martina gillar när man blandar stil på krukor i olika material. Både altaner, balkonger samt trädgåden i övrig och miljön inomhus blir mer levande och kul om man blandar gjutjärnsurnor med äldre look, med krukor av sten, betong och glas. Så dagens tips är att våga variera! Min personliga favorit är gjutjärnsurnor! De kan man aldrig få för många av :) De hittar man bäst på loppis eller i antikaffärer runt om i landet, vilket är det absolut roligaste jag vet att besöka. Risken finns att det tillkommer nya i sommar....

Bilder: Residence Design By Martina

söndag 11 mars 2012

Snyggaste sängen i sommarstugan!


Hade jag en sommarstuga med marin känsla skulle jag vilja ha denna sängen!! Underbar.. Tänk att ligga och gunga lite lätt när man skall sova.... Hela sovrummet blir vackert.
Bild: http://pinterest.com/pin/113223378101503568/

Personlighet viktigt i personliga favoriter - säljes snart!




Man brukar kalla fönster för husets ögon och vem faller inte för vackra ögon!! Fönster och dörrar är sååå viktiga för huset och sätter stilen på allting! Våga välja fönster och dörrar med karaktär och personlighet! Residence Design By Martina gillar dörren på den överst bilden. På senare tid har det blivit trendigt att köpa äldre dörrar och sätta dem på skena och göra dragdörrar av dem istället för i dörröppningen. Jag tycker det är snyggt! Har man redan fina dörrar kanske man skall passa på att måla den som den fina ljusblå ovan? Min absoluta favorit är dubbeldörren i svart metall med mycket glas. Nu kan man sätta en dörr med portkänsla även på ett vanligt hus! Vem vill inte kliva in genom en sådan dörr?!? Den passar lika bra inomhus som till entrédörr. Just nu får en av mina kunder en sådan här dörr in till sitt SPA! Vet du inte vart man får tag på en så håll ut några veckor till tills vår webshop öppnar! Detta är nämligen en liten smygtitt på vad som komma skall ;)
Bilder: http://pinterest.com/ttespil/the-lair/

torsdag 8 mars 2012

Ren kärlek!








Åh vad jag gillar när man sätter i gamla fönster och dörrar i nya hus! Eller när man tar vara på gamla vackra fönster och dörrar som redan finns istället för att byta ut dem! Det är ju såååå mycket finare med sådana här fönster än en opersonlig rektangel! Skulle jag bygga nytt nu, eller vilja piffa upp ett rum så skulle jag byta till ett sådant här fönster. Vill du inte sätta in ett nytt fönster så går det ju faktiskt att göra spröjs själv! Jag gjorde det visserligen på skåp ovan, men de går ju lika bra att sätta på fönster! Vill du inte såga trälister (det är lite pilligt) så kan du köpa en blylist! Denna kan du också fästa ovanpå fönstret och är lite lättare att hantera. Då kan du förvandla ett vanligt fönster till ett vackert blyfönster! Fiiiiint! Se nedersta bilden! Hade jag haft en sådan här dörr skulle jag definituvt måla den om den var vit! Jag har ingen sådan ytterdörr...min kan börja räkna ner för den hänger löst...skall visserligen inte byta till en sådan här dörr utan en väldigt speciell dörr. Ni kommer finna denna dörr på min kommande webshop. Tanken med webshopen är att jag, som har letat inredning världen över i över tio år, samlar de allra finaste, bästa och mest otroliga saker i en och samma inredningsaffär.
Bilder 1och 2 via: http://pinterest.com/
Bild 3: Residence Design By Martina
Bild 4: http://www.husohem.se/