Kontakt, residence design,

måndag 30 januari 2012

Patchwork av återvunnet trä








Att återvunnet trä är väldigt trendigt bland inredning just nu är det väl ingen som har missat. Residence Design by Martina kan berätta att mina trendspanande kollegor världen över berättar att patchwork av detta är det trendigaste just nu! Vare sig det är soffbord, matsalsbord, lampor eller sänggavlar så blir det vansinnigt snyggt med patchwork! Många gör sina egna fondväggar genom att limma upp bitar av återvunnet trä på en vägg. Då blir det snyggt om man limmar några bitar på varandra så att väggen sticker ut olika mycket. Konsten med att lyckas med en sådan vägg är att man inte gör det för symetriskt och ordnat. Blanda storlekar och var lite galen när du gör det. Skönt att få vara det ibland också :)

Bild 1-3: http://www.etsy.com
Bild 4: http://cubeme.com/blog
Bild 5: http://blog.ponoko.com

Trendiga prydnadskuddar för alla!



Oj, det var många som gillade inlägget med kuddarna från By Nord! Vad roligt! Fototryck på kuddar verkar vara eftertraktat just nu. Tack för alla gulliga kommentarer! Residence Design By Martina gillar ju när all inredning är för alla. Är det så att ni tycker att By Nords underbara kuddar kostar lite för mycket så finns det alternativ! Kolla in denna snygga uggla och även hjorten. De säljs som tygbitar på 64x75 cm för 50 spänn på stoffochstil.se! Köp ett bakstycke och sy en egen kudde. Det kan jag lova att alla klarar av! Vill man kan man även limma eller häfta tyget på en skiva och göra en tavla av det!
Bilder: http://www.stoffochstil.se

fredag 27 januari 2012

Badrum fulla med glas!









Man skall inte kasta sten i glashus, men gärna bada i ett! I framtiden sätter vi in ännu mer glas i våra badrum. Vi vill ha luftiga hem med en känsla av frihet och speglar gör att badrum känns luftiga och ljusa oavsett utrymme. Residence Design By Martina gillar när man leker med speglar som på den översta bilden. Det blir väldigt snyggt när man sätter kranarna direkt i spegeln! På översta bilden sätts även handfatet fast på en coolt sätt. Gillar man en stilren stil kan man med fördel kakla in en stor spegel i väggen. Gillar man en mer romantisk ombonad stil kan man fynda en antik stor spegel på någon loppis eller antikaffär. Detta bryter av snyggt i ett badrum! De två nedersta bilderna är från ett badrum som Residence Design By Martina gjort. Titta vilken fin effekt det blir när man sätter en stor spegel mitt emot ett stort fint fönster! Har du inget stort fönster mitt emot din spegel så satsa lite mer på att göra den väggen eller den dörren snygg och speciell. Då får man dubbel effekt och det blir dubbelt så snyggt!

Bild 1: http://www.bestinterioridea.com/bathroom/design-bathroom-lounge-with-a-large-mirror-by-hoesc/
Bild 2: http://freshome.com/category/bathroom/
Bild 3: http://css2psd.com/2009/09/17/the-stunning-porter-residence-by-skb-architects/
Bild 4: http://www.blinkx.com/ce/2XN_o1ft_L5UUD7uz2m1wdlpaFjj6D1MloAe6F4XsTNPPzqkuS6ndMqSh40XYu-3XC44du8bVUQ?adid=02-107-224-300-404-541&ref=78360-40347
Bild 5: http://southernexposure1.squarespace.com/southern-exposure/2010/11/12/new-direction.html
Bild 6 och 7: Residence Design By Martina

Drömkök åt alla!







Drömkök åt alla är ett stort möbelvaruhus lockelse. Sanningen är den att ett drömkök kan faktiskt alla skaffa sig. Det finns mängder med knep som man kan ta till om man inte vill spendera en förmögenhet. Residence Design By Martina hjälper till med många kök och ett tips är att satsa på att blanda material! Det blir ett mycket mer spännande och levande kök och man vågar variera sig. Mitt drömkök skulle kunna ha en kristallkrona som köksfläkt. Den är faktiskt lika effektiv som vilken köksfläkt som helst trots sin nätta vackra natur! Fläkten är som ett smycke för köket istället för en stor silvrig eller vit klump!  Till detta eleganta skulle jag bryta av med en rå betongskiva som bänkskiva. Det är väldigt vackert att kombinera just glas/kristall med grövre stenmaterial. Istället för köksskåp skulle jag satsa på butiksinredning i ljusgrått trä till en billig peng. En vägg skulle kunna vara av grov liggande timmer. I köket skulle jag även vilja ha något spännande fönster som suttit på någon herrgård eller slott som renoverats eller rivits. Dessa kan man köpa till en billig peng och sätter personlighet och karaktär på hela köket! Det är ju just det man är ute efter. Att göra något som känns personligt. Annars är det ju inte ett hem...

Bild 2: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=58360&a=869178&printerfriendly=true
Bild 3: http://jonnajinton.se/?p=1835
Bild 4: www.woodenwindow.ca

onsdag 25 januari 2012

Glöm sänggavel - gör en sängbotten!


Residence Design By Martina har bloggat om hur snyggt det blir i ens sovrum om man gör sin egen sänggavel av återvunnet trä. Varför inte tänka utanför boxen och göra en botten till sängen av återvunnet trä istället?! Väldigt effektfullt även det! Då har man hela väggen kvar att göra något spännande av! Kanske köra en Dolce Vita fototapet som jag tipsade om igår? Bild: http://www.lyring.com/tag/modern-bedroom

tisdag 24 januari 2012

Fototapet som sänghimmel!


Orkar man inte snickra eller mura sin sänggavel kan man alltid fixa en snygg effekt med en fototapet! Residence Design By Martina gillar när man tar ut svängarna och vågar tapetsera en bit av taket också. Effekten blir väldigt mycket häftigare. Bilden är från Bomans hotell i Trosa. Visst är det lite roligare att bo på hotell om rummen ser ut såhär? Lite Dolce Vita i livet är aldrig fel :)

Snyggaste möbeln kan bli din!






Eftersom Residence Design by Martina älskar Josef Franks design föll jag som en fura när jag fick syn på denna underbara byrå klädd i detta tyg! Så himla snyggt! Godbiten ligger ute på blocket för 6 200 kr http://www.blocket.se/goteborg/Antik_byra_med_Josef_Frank_tyg_37651537.htm?ca=11&w=1 Vad säger man? Behöver du en byrå så köp! Möbeln ger även inspiration till att klä in diverse möbler i tyg. Får man till det såhär snyggt så :)

Het inredning i betong!






Tycker du att inredning i betong är en trend som varit på tapeten länge? Då är det bara att vänja sig, för det är inte på väg bort. Tvärt om så kommer inredning i betong komma allt mer framöver! Residence Design By Martina är helt förälskad i materialet och tycker nog att alla hem behöver något dekorativt i betong oavsett om det är ett handfat, en lampa, ett bord, en trappa, en sänggavel eller en fondvägg!
Bild 1: http://www.hightech-design-products.com/ht/index.jsp?st=ok&indexpos=-1&randomID=539613826
Bild 2: http://hapsical.blogspot.com/2010/09/concrete-furnishing.html
Bild 3: http://www.benjaminhubert.co.uk/projects/heavy-light/
Bild 4: http://3rings.designerpages.com/2010/10/14/the-re-fashioned-look-of-pilohs-lamps/
Bild 5: http://isaslittleworld.blogspot.com/2009/02/sweet-dreams.html

Företag som förstått vikten av genomtänkt inredning!



Allt fler företag fattar att det är lika viktigt att kommunicera genom sin inredning som det är att kommunicera genom andra kanaler. Länsförsäkringar Stockholms är ett exempel vars designkoncept har vunnit ”bäst i test” i den senaste utgåvan av tidningen Finansliv. Det är designexperten Ernst Kirchsteiger och reklam- och varumärkesexperten Nils Jensen som granskat olika banklokalers inredningsdesign och de kallar Länsförsäkringars butiker i Stockholm för ”de snyggaste och mest funktionella”. Konceptet vann ”bäst i test” enligt Ernst Kirchsteiger och Nils Jensen.

När Länsförsäkringar satsade på att öppna Stockholmskontor för att komma nära kunderna togs ett helt nytt designkoncept fram. Lokalerna skulle andas ljus, öppenhet och närhet till kunden men samtidigt ha en designmässig koppling till det traditionella bankkontorets marmorgolv och lädermöbler. Alla nio kontor har samma inredning i nordiskt vitt och trendigt rött och borta är avstånden mellan bankens anställda och kunden. Det var något som gick hem hos de båda experterna.

Residence Design By Martina hjälper företag att kommunicera sina kärnvärden även genom sin inredning. Oavsett vilken form av rörelse det är man driver måste man fundera på vilken information det är man sänder ut. Att inte kommunicera genom inredning som är så synligt och tillgängligt är som att äta en god middag medans man blundar. Lyckat? Bilder: via Weber Shandwick

lördag 21 januari 2012

Kuddar som konstverk








Trenden att inredning skall vara konstverk i sig kommer allt mer, inte minst sedan Brad Pitt kör hårt på den trenden. (se inlägg nedan) Residence Design By Martina gillar när man tar det lite lugnare på väggarna (enfärgade tavlor är supersnyggt) och istället väljer mer utmärkande konstverk på andra ställen i rummet. Varför inte lägga ett konstverk i form av en kudde i soffan? Kuddarna kommer från Van Asch. Bilder: http://vanasch.myshopify.com/

fredag 20 januari 2012

Styla ditt sovrum med dimma








 














Går och funderar på hur vi skall göra i vårt sovrum. Gillar verkligen hemmagjorda sänggavlar av återvunnet trä. Kika på den översta bilden. Den sänggaveln är grymt snygg! Till det skulle det passa med en tavla av en dimmig skog. Bilder på dimma är väldigt bra i sovrum, för ingenting är ju så lugnt som när det ligger dimma ute. Allt är stilla och lugnt så det skapar rätt atmosfär i rummet. Genom att välja en bild och låta göra en fototapet kan man välja storlek själv. Blir jättefint att tapetsera upp på en skiva. (Sätt inte fototapet på en hel vägg. Det blir för mycket) I sängen skulle jag vilja ha sängkläder med vargtryck från By Nord, överkast av Lars Wallin och den tjocka härliga pläden Chunky från Ceannis! Vem skulle inte vilja lägga sig i allt det härliga? För att skapa mysig stämning skulle jag vilja ha den underbara ljusstaken med massvis av ljus från THG och den härliga kronan i trä från samma ställe. Hmmm... Jag som var inne på en sänggavel av natursten ett tag... Något av det blir det. Sten eller trä... det är frågan.

Bilder:
http://kim-toomuchtimeonmyhands.blogspot.com/2011/12/earth-day-thursday-reclaimed-wood.html
http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/Inspiration/Ekoturism1/Naturens-ar1/
http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/Inspiration/Ekoturism1/Naturens-ar1/
http://www.mynewsdesk.com/se/view/image/saengtillbehoer-plaed-lars-wallin-bed-collection-carpe-diem-39399
http://www.thg.nu/SE/Catalog/Candle_Holders/550325.html
http://www.thg.nu/SE/Catalog/Candle_Holders/550325.html
http://ceannis.se/

Virkade dukar blir till en lampa







Blir man hackad och alla gamla blogginlägg försvinner måste man ju se till att favoriterna kommer tillbaka. Här kommer en inredningsfavorit i repris! När jag ändå är inne på att göra lampor så måste man ju tipsa om att man kan göra egna av virkade dukar! Det är bara att blåsa upp en ballong, lägga virkade dukar i önskat mönster och sedan ta på tapetklister på alltihop. När det torkat sticker man hål på ballongen och tadaaa en superfin lampa har fötts! Residence Design By Martina gillar ju när man återanvänder och detta är ett bra tips hur man tar till vara och faktiskt använder fint hantverk som den äldre generationen ger oss. Har själv en mormor på 92 år som är fantastisk på att virka dukar, sticka strumpor och brodera dukar! Det produceras på hög nivå och man kan ju inte ha allt framme... Men en sådan här lampa skulle jag kunna göra till mitt sovrum! Älskar att det blir så fint mönster på väggarna av ljuset!
Bilder:   shannonsouth.wordpress.com

torsdag 19 januari 2012

Festligaste belysningen!




Att göra sina egna lampor blir allt trendigare! En kontakt till mig skulle göra sig en av Martiniglas i helgen! Vilken kul idé! Vinglas har man ju sett många gånger innan, men visst blir det fint även med Martiniglas! Residence Design By Martina tycker även att man kan blanda olika glas! En vanlig lampa hänger innerst. Utanpå det fyller man på med glas som man fäster i fiskelinor! Hur stor man vill ha den bestämmer man själv! Vi ger tummen upp! Kan det bli festligare än att man hänger upp en hel fest i lampan? Bild: http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=277482.0


Ta in vårens alla färger i din inredning


Det är de små coola detaljerna som höjer helheten. Att lägga en pläd i soffan gör rummet mysigt och ombonat speciellt om den är i naturmaterial som ren ull. Lägger man en pläd i soffan med multifärgade långa fransar så blir inte bara rummet mysigt och ombonat, man får även en wow-effekt eftersom den detaljen sticker ut. Pläden på bilden kostar bara 99 USD, men är man lite fixig av sig så är ju detta inte supersvårt att få till själv. Så dagens tips blir att sy på en personlig snygg franskant på din gamla filt i mängder av färger som passar just ditt hem! Ett fantastiskt bra sätt att få in vårens färger i hemmet! Nu skall ju hela världen vakna till liv igen och spraka av färg! Residence Design By Martina tycker även att man kan variera fransarna lite i både material och tjocklek! Låt fantasin flöda!Bild: http://www.hammertown.com/2009/12/new-this-week-mohair-rainbow-throw/

onsdag 18 januari 2012

Mode + inredning = sant!




Sällan har väl modebranschen och inredningsbranschen synkat så mycket som just nu. Samma färger, samma mönster, samma material... Vi klär oss som vi inreder eller inreder vi som vi klär oss? Residence Design By Martina gillar att snygg design inte stoppas ner i fack utan kan sväva fritt över alla gränser! Mönstret ovan är lika snyggt på koftan som på mattan. Inspirationen när det gäller mattan kommer från ett ihopskrynklat papper. Snyggt och spännande! Koftan:  Kaffe Fassett from Peruvian Collection Mattan:  Top Floor

måndag 16 januari 2012

Vill ha trendig lampa av horn!



När det gäller inredning så är det den naturliga trenden som dominerar. Ju mer man för in av det som naturen själv skapat ju trendigare. Residence Design By Martina gillar taklampor gjorda av horn! Har ni varit inne på Espressohouse och fikat på senare tid så ser ni lysande exemplar av dessa vackra lampor där! Vill ge beröm åt den fikakedjan för de har verkligen lyckats med inredningen på sina fik! Skall till stan imorgon och skall se om jag inte kan ta några bilder så att ni alla får se! Själv tänkte jag redan tidigt i höstas att jag skulle  göra en sådan lampa själv. En sådan lampa skulle passa så bra i mitt vardagsrum! Där skulle den hänga vid vår öppna spis av natursten och över våra möbel klassiker. Det var ett lagom höstprojekt att göra hemma tyckte jag, men icke! Har letat med ljus och lykta över hela Sverige INGEN säljer ju horn!! Vad tar alla fällhorn vägen?!? Bor man i norden borde man hitta några tycker man ju.....
Bild: http://www.evadesigns.com/miscelaneous/

Inred som Brad Pitt och Angelina Jolie!








Det är många som gillar Angelina Jolie, Brad Pitt och alla deras barn Maddox, Pax, Sahara, Shilo, Vivienne och Knox. Frågan är om det är många som delar deras smak när det gäller inredning. Speciellt Brad skall enligt rykten vara väldigt intresserad. Oavsett vad man tycker så sätter ju dessa männsikor nya trender. Angelina och Brad drar den nya trenden att möbler skall vara konstverk till sin spets. Möbler skall inte bara ha en funktion och se bra ut, de skall även ha ett konstnärligt värde. Residence Design By Martina gillar tanken. Tricket med denna trenden är väl, att man inte gör som Brad Pitt verkar göra, köpa för många konstverk. Ett speciellt föremål blir spännande och bryter av, medan flera gör att huset liknar lustiga huset. Jag gillar även att de köper konstverk som används! Ingen blir väl lycklig av en tavla som man inte vågar ha framme utan låser in någonstans. Kul med konst som används!

Bild 3: http://modernblog.com/modern-furniture-with-an-organic-asian-twist-a-kenneth-cobonpue-experience/
Bild 4: http://curbed.com/archives/2011/08/24/linkage-2.php